Sommar igen!

Hej Sommaren!

Åh vad jag älskar sommaren! Man slipper jackan och varma kläder, hur underbart är det inte då? Har väl inga direkta planer i sommar förutom att ta det väldigt lugnt och fixa lite på mitt landställe. Brukar åka ut dit några gånger per år, förutom sommarhalvåret, för att ständigt ha det i ordning. Så i sommar blir det att ägna den största delen där såklart. Och jag älskar det!

Barnbarnen och sonen kommer ut två veckor i mitten av juli och det ser jag jättemycket fram emot! Ska bli såå roligt att umgås med dem under en längre tid.

Tänkte dela med mig av min lilla stuga.

Ha en underbar sommar alla!

Nu slopar jag städningen

När man kommit upp i min ålder har man ett antal år bakom sig av städning, tvättning, rabattrensning mm. Ja, det mesta har man väl gjort, och då om och om igen. Men nu tänkte jag att det ska vara slut med det. Jag har nämligen anlitat en städfirma i Göteborg som ska hjälpa mig varannan vecka med städningen i hemmet. Jag är så nöjd och väl värd att investera i detta (tycker jag själv i alla fall).
Jag hoppas inte att folk kommer tycka att man är märkvärdig för att man har detta nu, jag är livrädd för det. Jag vill bara kunna koppla av mer och känner att detta är väl värda pengar att lägga på mig själv.

Skönt att skriva av sig lite ibland…

Hej hopp!

Prinsessan Estelle är född!

Åh vad lycklig jag är nu, jag som älskar kungahuset och inte minst Daniel och Victoria. De har fått en dotter! Så vackert och så roligt för dem och hela Sverige. Hon ska heta Estelle Silvia Ewa Mary och är alltså född den 23 februari 2012 i Solna. Detta är såklart historiskt då hon kommer bli en kommande drottning över Sverige.

All lycka till dig och stort grattis Daniel och Victoria!

Nytt kök för sonen

I helgen fick jag följa med sonen och hans familj för att kolla in deras nya kök som de beställt. Jättespännande och så roligt! Jag kommer inte ihåg tillverkaren men, det var ute i Sisjön i alla fall. Dessutom var vi runt och kollade kakel i Göteborg, eller närmare bestämt Partille. Han har en bekant som jobbar på Interkakel och han hade tipsat om att de har kvalitetsgrejer. Även där var det kul att gå omkring och kika vilket kakel som kommer passa till deras nya kök med lite grå toning i luckorna.

Annars har det varit en relativt lugnt vecka med inte så många roliga händelser.
Vi hörs.!

Ännu ett boktips!

I helgen läste jag ut En komikers uppväxt av Jonas Gardell från 1992. Den handlar om lille tolvårige Juha Lindström och hans uppväxt i medelklassförorten Sävbyholm norr om Stockholm. Ett starkt tema i filmen är mobbning, hur en stackars pojke tacklar taskiga kommentarer och att växa upp och bli en egen person.
Jag tyckte jättemycket om den här boken. Den ger så starka känslor och Gardells språk är så skört och vackert. Jag kände direkt att jag var tvungen att tipsa om den här boken, så läsläsläs, ni kommer inte ångra er! Här kan ni hitta boken.
Hoppas ni har det bra
Charlotte

Kantarellplockning

Idag blev det en härlig tur i skogen för att plocka kantareller. Det var ett perfekt svamplockar-väder (om det nu finns ett sådant?). Nej, men det var mulet, 18 grader och lite fuktigt i marken. Detta har gjort gott för svamparna kan jag tala om. Vi gick en sväng kring Delsjön, men mer än så säger jag såklart inte. 😉

Delar givetvis med mig av en bild från skogens guld!

Ha en bra dag!
Charlotte

Nu säljer vi

Jag säljer nu min gamla koloni för jag har har länge funderat på att skaffa någon liten sommarstuga ute vid havet dit jag kan ta med mig Buster och få vara lite ifred. Har tagit hjälp av ett företag som heter Flodatakvård som jobbar med fasadtvätt i Göteborg och de har tvättat och gjort rent hela huset. Det blev sååå fint och jag tror verkligen det kommer höja värdet på kolonin. Gå in på den sidan och be om en kostnadsfri rådgivning – det kan jag verkligen rekommendera.

Jag och Åsa (min kollega) diskuterade sommarstugor över lunchen idag och då berättade hon att när hon och hennes man skaffade sommarstuga för fem år sedan. Det är ett så kallat Attefallshus vilket såg väldigt fiffigt ut. Det finns så fina hus och det är precis något sådant jag är ute efter! Jag blir alldeles pirrig bara av att skriva om det, att jag och lilla Buster kanske ska bli med sommarstuga. Tjoho vad roligt! Nu ska jag fortsätta leta vidare!
Ha det super
Charlotte

Peter Jöbacks Julshow

Jag har haft en fantastisk kväll!
Jag fick en tidig julklapp av min dotter att få gå och se Peter Jöbacks julshow på The Theatre här i Göteborg. Hon vet ju hur mycket jag älskar Peter Jöback och hade därför sett till att vi fick en helkväll med middag och fantastisk julmusik från en av mina favoritartister!
Han spelade bland annat sin låt Jag kommer hem igen till jul och jag måste erkänna att jag inte kunde hålla tillbaka tårarna, det var så vackert!
Jag blev faktiskt intervjuad när jag var där på julshowen och det var något jag inte tidigare varit med om kan jag meddela. Det var ett företag som hette Explainer som gjorde en reklamfilm om själva showen. De var runt hos publiken och pratade med många, intervjuade samtidigt som de filmade. Och självklart dök linslusen, jag, upp där helt plötsligt! Så nu kanske man blir kändis hehe 😉
Jag önskar er alla en fantastisk julledighet, själv ska jag spendera den i Stockholm hos min äldsta!
Ha det bra och God Jul
Charlotte