Beställt ny soffa

I dagarna bestämdes det att hela familjen firar jul hos mig och Buster i lägenheten. Det ser jag verkligen fram emot. Beslutet fick mig att äntligen ta tag i min soffsituation. Den gamla divansoffan från ikea har gjort sitt kan man säga. Men min lägenhet är ganska gammal och svår att inreda. Den har små vinklar och vrår som gör att vissa möbler helt enkelt inte passar. Så fick jag nys om att Mio har en kampanj som heter Drömsoffa före jul. Hos dem kan man alltså designa och skräddarsy sin nya soffa online och skicka iväg beställningen innan den 13 november för att få den levererad innan jul. Jag slog slag i saken direkt och satte ihop en soffa som kommer att passa perfekt i vardagsrummet. Det kanske blir en bild på resultatet när den är hemma.

Nobelpriset till Kazuo Ishiguro

Vilken lycka! I år har nobelkomittén verkligen inte gjort bort sig! Kazuo Ishiguro, den engelsk-japanske författaren som tillhör en utav mina favoriter tilldelas 2017 års nobelpris i litteratur. Han är ju en fantastisk ordkonstnär. Så simpel men ändå så djup. Det blir nog till att läsa om Återstoden av dagen, som jag först läste i början av 2000-talet. Den är nog en av hans bästa, enligt mitt tycke.

Stort grattis Kazuo Ishiguro!

Nya sovrumstapeter

Äntligen har mitt gamla sovrum fått nytt liv! Jag har länge gått och suktat efter dessa vackra tapeter från Boråstapeter, som verkligen inte är de billigaste man kan få tag på. Men såhär på ålderns höst tycker jag att man ska få unna sig ett sovrum som man är riktigt nöjd med. Efter snart ett års småsparande slog jag till, och nu sitter de uppe på väggen! Jag är jättenöjd med resultatet. Stort tack till min kära son som hjälpte sin gamla moder med tapetseringen.

höstens boktips

Nu när sommaren är slut får jag alltid lust att läsa riktigt tjocka böcker. De lätta sommardeckarnas tid är förbi, och de tyngre historierna åker fram. Månadens bok i min bokcirkel var den fantastiska romanen Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr. Den handlar om den lilla blinda flickan Marie-Laure som måste fly med sin pappa från Paris under den tyska ockupationen på 40-talet. Parallellt får vi också följa den tyske pojken Werner som med sitt klipska sinne hamnar på en av Hitlers elitskolor. För mig handlar den här boken om mod och förmågan att våga fortsätta och kämpa för det som man tror på. Språket är otroligt vackert och berättartekniken gör att man fastnar direkt. Med andra ord, en roman jag varmt kan rekommendera.

 

Midsommar på lantstället

Igår samlades hela familjen i min lilla stuga för att fira midsommar. Vädret var väl inte riktigt på vår sida….men det är väl som det ska vara på midsommar 😉 Vi kunde åtminstone äta vår lunch utomhus innan regnet kom. Sill och potatis såklart, och så några jordgubbar från trädgårdslandet till efterrätt. Mums med egenodlat!

Hoppas ni haft en bra midsommar!

Tips för att starta en bokcirkel

Nu har vi varit igång med bokcirkeln ett bra tag. Jag älskar verkligen det sättet att träffas på och utbyta tankar med sina vänner. Dessutom får jag ju prata om något jag älskar, nämligen böcker! Jag var med i en bokcirkel som biblioteket ordnade för mååånga år sedan, men när jag närmade mig pensionen och funderade på att göra något liknande igen lyckades jag inte hitta någon i närheten. Därför tänkte jag dela med mig av fem tips till er som vill vara med i en bokcirkel, för varför inte starta en själv!

  1. Hitta ett gäng vänner eller bekanta som utgör basen i er grupp. Så fort ni är ett par intresserade är ett lättare att rekrytera nya medlemmar.
  2. Marknadsför er! Sprid ordet på jobbet eller bland andra kompisgrupper. Sätt upp lappar på stan. Eller varför inte blogga om det 😉 Så fort folk får nys om er grupp så garanterar jag att ni kommer växa.
  3. Hitta ett bra ställe att vara på där ni känner er bekväma och där ni inte stör andra. Känns det för obekvämt att bjuda hem varandra så välj ett fik eller en liknande plats som inte är så fullt av människor så att ni kan prata ostört.
  4. Ställ rimliga krav. Kräv inte att alla ska läsa ett helt epos på en vecka. Att ses en gång i månaden brukar vara lagom tycker jag. Då har man också något att gå och längta till.
  5. Turas om att välja böcker. Då kan ni vara säkra på att alla får läsa något som de är intresserade av.

Kommit igång med jympan

Nu har jag varit på ett par jympapass på friskis. Varför har jag inte gjort detta tidigare!? Vilken energi man får av att åka röra på sig till musik. Känner verkligen att jag börjar orka mer och mer. Snart får väl stackars Buster svårt att hänga med i mitt promenadtempo haha!

Solbränd i januari

Det är inte ofta man går omkring i en tjusig solbränna så här i vintertider hehe 😉 Mallis var riktigt trevligt. Kan verkligen rekommendera att dra iväg och få sig lite sol över jul. Annars har det inte hänt så mycket sedan sist. Jo förresten. Brukar inte vara så mycket för sånna där nyårslöften som folk håller på med. Men i år bestämde jag mig faktiskt för att skaffa ett träningskort på friskis och svettis. Tänkte börja på deras seniorjumpa och se om det är nått för mig. Har ju haft en ond rygg ett tag, men besöken hos min osteopat har verkligen hjälpt.

Har ni antagit något nyårslöfte i år?

Reser iväg över jul

Nu har jag bestämt mig. I år firar jag och två av mina väninnor jul på Mallorca. Det blir precis som på sällskapsresan haha! Vi bokade en charterresa med Ving. Tycker verkligen man kan unna sig en resa och slippa vinterslasket och julstressen såhär på ålderns höst. Det ska verkligen bli trevligt.

Ha en god jul allesammans!