Sommar igen!

Hej Sommaren!

Åh vad jag älskar sommaren! Man slipper jackan och varma kläder, hur underbart är det inte då? Har väl inga direkta planer i sommar förutom att ta det väldigt lugnt och fixa lite på mitt landställe. Brukar åka ut dit några gånger per år, förutom sommarhalvåret, för att ständigt ha det i ordning. Så i sommar blir det att ägna den största delen där såklart. Och jag älskar det!

Barnbarnen och sonen kommer ut två veckor i mitten av juli och det ser jag jättemycket fram emot! Ska bli såå roligt att umgås med dem under en längre tid.

Tänkte dela med mig av min lilla stuga.

Ha en underbar sommar alla!

Nu slopar jag städningen

När man kommit upp i min ålder har man ett antal år bakom sig av städning, tvättning, rabattrensning mm. Ja, det mesta har man väl gjort, och då om och om igen. Men nu tänkte jag att det ska vara slut med det. Jag har nämligen anlitat en städfirma i Göteborg som ska hjälpa mig varannan vecka med städningen i hemmet. Jag är så nöjd och väl värd att investera i detta (tycker jag själv i alla fall).
Jag hoppas inte att folk kommer tycka att man är märkvärdig för att man har detta nu, jag är livrädd för det. Jag vill bara kunna koppla av mer och känner att detta är väl värda pengar att lägga på mig själv.

Skönt att skriva av sig lite ibland…

Hej hopp!

Prinsessan Estelle är född!

Åh vad lycklig jag är nu, jag som älskar kungahuset och inte minst Daniel och Victoria. De har fått en dotter! Så vackert och så roligt för dem och hela Sverige. Hon ska heta Estelle Silvia Ewa Mary och är alltså född den 23 februari 2012 i Solna. Detta är såklart historiskt då hon kommer bli en kommande drottning över Sverige.

All lycka till dig och stort grattis Daniel och Victoria!

Nytt kök för sonen

I helgen fick jag följa med sonen och hans familj för att kolla in deras nya kök som de beställt. Jättespännande och så roligt! Jag kommer inte ihåg tillverkaren men, det var ute i Sisjön i alla fall. Dessutom var vi runt och kollade kakel i Göteborg, eller närmare bestämt Partille. Han har en bekant som jobbar på Interkakel och han hade tipsat om att de har kvalitetsgrejer. Även där var det kul att gå omkring och kika vilket kakel som kommer passa till deras nya kök med lite grå toning i luckorna.

Annars har det varit en relativt lugnt vecka med inte så många roliga händelser.
Vi hörs.!

Ännu ett boktips!

I helgen läste jag ut En komikers uppväxt av Jonas Gardell från 1992. Den handlar om lille tolvårige Juha Lindström och hans uppväxt i medelklassförorten Sävbyholm norr om Stockholm. Ett starkt tema i filmen är mobbning, hur en stackars pojke tacklar taskiga kommentarer och att växa upp och bli en egen person.
Jag tyckte jättemycket om den här boken. Den ger så starka känslor och Gardells språk är så skört och vackert. Jag kände direkt att jag var tvungen att tipsa om den här boken, så läsläsläs, ni kommer inte ångra er!
Hoppas ni har det bra
Charlotte

Nu säljer vi

Jag säljer nu min gamla koloni för jag har har länge funderat på att skaffa någon liten sommarstuga ute vid havet dit jag kan ta med mig Buster och få vara lite ifred. Tänk att få ha en plats där jag kan skriva i lugn och ro och njuta av havsutsikten till en mysig bok och en kopp te?
Jag och Åsa (min kollega) diskuterade detta över lunchen idag och då berättade hon att när hon och hennes man skaffade sommarstuga för fem år sedan så hittade de den via extrahuset.se, jag var inne och kollade på ett attefallshus alldeles nyss och det ser helt fantastiskt ut. De har så fina hus och det är precis något sådant jag är ute efter! Jag blir alldeles pirrig bara av att skriva om det, att jag och lilla Buster kanske ska bli med sommarstuga. Tjoho vad roligt! Nu ska jag fortsätta leta vidare hos Extrahuset.
Ha det super
Charlotte

Peter Jöbacks Julshow

Jag har haft en fantastisk kväll!
Jag fick en tidig julklapp av min dotter att få gå och se Peter Jöbacks julshow på The Theatre här i Göteborg. Hon vet ju hur mycket jag älskar Peter Jöback och hade därför sett till att vi fick en helkväll med middag och fantastisk julmusik från en av mina favoritartister!
Han spelade bland annat sin låt Jag kommer hem igen till jul och jag måste erkänna att jag inte kunde hålla tillbaka tårarna, det var så vackert!
Jag blev faktiskt intervjuad när jag var där också vilket var en väldigt annorlunda upplevelse. Det var några som kallade sig Typecast Media som gjorde en film och julshowen och de gick runt och pratade med alla möjliga människor och filmade, och däribland fanns lilla jag hihi! Så nu kanske man blir kändis helt plötsligt 😉
Hoppas ni får en fantastisk julledighet allihopa, själv ska jag spendera den i Stockholm hos min äldsta!
Ha det bra och God Jul
Charlotte

vanlig dag på jobbet

Hejsan hejsan!
Jag har arbetat hela dagen idag. Har sålt böcker och packat upp nyheter och lunchat med Åsa. Precis som vanligt. Men något väldigt lustigt hände på eftermiddagen. En gammal kvinna kom in, hon måste ha varit minst 80 år. Jag frågade om hon behövde någon hjälp och hon sa att hon sökte en bok om Justin Bieber. Jag visade henne boken vi har och frågade om den var till något barnbarn. Men nej, boken skulle hon ha själv tydligen, hon kallade sig till och med för en Beliber! Jag har aldrig blivit så förvånad hahaha. Tänk att något nytt och spännande kan hända varje dag i det här jobbet. Jag älskar det!
Ha det bäst

Besök på IKEA (rubrik)

Idag har jag besökt IKEA på min lediga dag. Jag hade tittat ut en BILLY bokhylla idag när jag ändå var ledig hela dagen så slog jag slag i saken! Förutom bokhyllan köpte jag en hel del saker till lägenheten, till och med Buster blev bortskämd med lite nya saker. Nu ska jag bara försöka montera ihop mina nya möbler. Vi får se hur det går haha!
Ha det gott
Charlotte