dags-boktips

Halli hallå. Jag lovade ju er att tipsa om boken jag köpte ifall jag tyckte om den. Betyg: Den var helt fantastisk!
Boken jag läst heter Boktjuven och är skriven av Markus Zusak. Den handlar om en liten flicka som heter Liesel som får läsa sig att läsa och utvecklar en passion för böcker och mer specifikt det skrivna ordet. Det mest fascinerande med hela boken är vem författaren har valt som berättare. Det är nämligen Döden i svart kappa och med lie i hand som berättar hela historien om lilla Liesel för oss läsare.
Språket i boken är målande och vackert och jag satt vid flera tillfällen glatt överraskad över ordvalen och liknelserna som författaren använder sig av. På slutet satt jag till och med och grät, för historien är så vacker så det gick helt enkelt inte att hålla tillbaka tårarna.
Jag rekommenderar er alla att läsa den, den har helt klart blivit en favorit och förtjänar definitivt en given plats i min bokhylla.
Ha det bra tills vidare
Charlotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *