Tips för att starta en bokcirkel

Nu har vi varit igång med bokcirkeln ett bra tag. Jag älskar verkligen det sättet att träffas på och utbyta tankar med sina vänner. Dessutom får jag ju prata om något jag älskar, nämligen böcker! Jag var med i en bokcirkel som biblioteket ordnade för mååånga år sedan, men när jag närmade mig pensionen och funderade på att göra något liknande igen lyckades jag inte hitta någon i närheten. Därför tänkte jag dela med mig av fem tips till er som vill vara med i en bokcirkel, för varför inte starta en själv!

  1. Hitta ett gäng vänner eller bekanta som utgör basen i er grupp. Så fort ni är ett par intresserade är ett lättare att rekrytera nya medlemmar.
  2. Marknadsför er! Sprid ordet på jobbet eller bland andra kompisgrupper. Sätt upp lappar på stan. Eller varför inte blogga om det 😉 Så fort folk får nys om er grupp så garanterar jag att ni kommer växa.
  3. Hitta ett bra ställe att vara på där ni känner er bekväma och där ni inte stör andra. Känns det för obekvämt att bjuda hem varandra så välj ett fik eller en liknande plats som inte är så fullt av människor så att ni kan prata ostört.
  4. Ställ rimliga krav. Kräv inte att alla ska läsa ett helt epos på en vecka. Att ses en gång i månaden brukar vara lagom tycker jag. Då har man också något att gå och längta till.
  5. Turas om att välja böcker. Då kan ni vara säkra på att alla får läsa något som de är intresserade av.

One comment on “Tips för att starta en bokcirkel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *