höstens boktips

Nu när sommaren är slut får jag alltid lust att läsa riktigt tjocka böcker. De lätta sommardeckarnas tid är förbi, och de tyngre historierna åker fram. Månadens bok i min bokcirkel var den fantastiska romanen Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr. Den handlar om den lilla blinda flickan Marie-Laure som måste fly med sin pappa från Paris under den tyska ockupationen på 40-talet. Parallellt får vi också följa den tyske pojken Werner som med sitt klipska sinne hamnar på en av Hitlers elitskolor. För mig handlar den här boken om mod och förmågan att våga fortsätta och kämpa för det som man tror på. Språket är otroligt vackert och berättartekniken gör att man fastnar direkt. Med andra ord, en roman jag varmt kan rekommendera.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *